in wordt groen, roodbruin blijkt vuurtorenrood te zijn, ros is dan weer oranje,… Of nog erger, je koos voor fel koper & ja hoor, je uitgroei is knal oranje maar je haarpunten bleven bruin…

Vrouwen grijpen graag nog steeds last minute naar een kleurproductje uit de supermarkt. We zien weer een mooie nieuwe kleur in een tijdschrift, onze kapper heeft geen tijd die dag, dus dan maar hup naar de supermarkt. Zo impulsief dat we zijn :—)

undefined

Vaak zijn er dan jammer genoeg ook maar weinigen die de ideale kleur verkrijgen, net zoals de foto op de verpakking zegt hoe de kleur bij jou zal zijn. Jij bent dan ook niet de 1e die een mooie chocoladebruine kleur uitkiest, dat zwart blijkt te zijn na het kleuren. & bij het wassen van de haren wordt het dan vaak helemaal een kleurblunder van formaat. Blond wordt ineens geel, bruin wordt ineens ros, enz…

undefined

_“HELP kleuralarm. Snel bellen naar mijn kapper, … Goh heeft die weer geen tijd. Nu moet ik enkele dagen met een muts rondlopen. Ik haal snel een nieuwe kleurtube & maak het gewoon zwart. Oh nee, dat zwart staat me echt niet! Heb ik eindelijk een afspraak vast & vraag ik aan mijn kapper of hij mijn blonde haren kan teruggeven vandaag. Krijg ik een neen als antwoord! Had ik maar 2dagen gewacht & deze kleur meteen bij mijn coloriste laten doen, dan liep ik nu niet met deze kleur rond. ” _Komt dit verhaal je bekend voor? :—)

Hoe komt dat toch allemaal? & vooral hoe kan je die kleurblunders voorkomen?

Dat komt omdat kleuren echt een specifiek vakgebied is. Het zijn chemische bewerkingen op je haar waarbij je rekening moet houden met je eigen uitgroeikleur, de haarkleur op je lengtes & punten, haarstructuur, kwaliteit van je haar, … Om je een voorbeeld te geven:

  • Je neemt een natuurlijk donkerbruine kleur zonder schijn in. Ik zet deze bruine kleur op een haar dat afgewassen ros bruin is geworden. Deze klant zal een natuurlijk warm bruin resultaat krijgen.
  • Als ik diezelfde kleurtube bij een klant gebruik met gezond natuurlijk blond haar zal zij een donkerbruine kleur krijgen met een groene schijn in. Maar als ze haar haren 5keer heeft gewassen zal het groen steeds feller zichtbaar zijn & de bruine kleur verdwijnen.
  • ls ik nu diezelfde kleurtube ook nog eens gebruik bij een andere blonde klant met heel gevoelig & beschadigd blond haar, dan kan het zijn dat diezelfde kleur bij haar koud zwart wordt. Heeft ze echt haarpunten die echt helemaal kapot zijn dan gaan die haarpunten wit/grijs worden. Ja zo kan je natuurlijk ook zelf een ombré creëren & ook wanneer zij de haren gaat wassen wordt het groen heviger.

Ik neem aan dat dit niet hetgene is waar je van droomde? 

Als je erg blond haar hebt & je wilt een drastische verandering, moet je je haren altijd laten voorpigmenteren om te voorkomen dat je een horror groene schijn krijgt. Voorpigmenteren is een behandeling dat ze in het kapsalon doen om die groene of vuile schijn te vermijden.

Ben je van nature zwart dan kan je zonder probleem naar bruin gaan. Maar zijn je haren gekleurd & wil je lichter gaan dan moet je eerst je haren laten decaperen. Decaperen is een behandeling bij de kapper die je eigenlijke kleur eraf haalt om zo lichter te gaan. Na het decaperen moet je vaak weer voorpigmenteren om dan pas de uiteindelijke kleur erop te zetten.

Je hoort het al. Er komt heel wat meer bij kijken dan gewoon een tube uit de kast te nemen & die op je haren te zetten.

undefined

Wil jij ook van kleur veranderen? Laat dan je haar steeds bij een kapper, & liefst nog door een coloriste kleuren. Wil jij graag een drastische kleurverandering laten doen bij Maison Maite? Dan kom je altijd bij Felicia of mij (Maite) terecht want wij zijn gecertificeerde coloristes.

Veel kleurplezier dames! Ik hoop dat ik nu wat minder kleurblunders tegenkom op straat hihi

Groetjes Maite