We kennen allemaal wel een gezichtsreiniger en een dagcrème die noodzakelijk zijn in onze dagelijkse huidverzorging. Serums zijn hierbij een minder bekend gegeven & worden daarom ook veel minder gebruikt.

Maar wat is een serum eigenlijk?
undefined

Een serum is een dunne, sterk geconcentreerde emulsie van actieve ingrediënten. Ze bestaan uit zeer kleine moleculen, waardoor de huid ze snel absorbeert en het product tot diep in de huid wordt opgenomen.

Er zijn verschillende serums, elk met een eigen specifieke werking, maar alle serums hebben tot doel de algemene conditie en gezondheid van de huid te verbeteren.

undefined

Bovendien is een serum niet te vergelijken met een dagelijkse dagcrème. De structuur is veel dunner en de ingrediënten zijn veel meer geconcentreerd.
Hierdoor zijn serums duurder dan dagcrèmes, maar dit wil niet zeggen dat het weggegooid geld is. De logische verklaring achter de hogere kostprijs van dit product is te zoeken bij de hoge concentratie aan waardevolle actieve ingrediënten die huidverbetering garanderen. De concentratie van actieve ingrediënten in een dagcrème ligt veel lager. Een serum geeft dan ook een veel beter resultaat op de huid.

Hoe wordt een serum correct gebruikt?
undefined

Je kan een serum dagelijks gebruiken voor het aanbrengen van je dag- of nachtcrème, maar mijn favoriet is een serum gebruiken als kuur.
Bij de veranderingen van de seizoenen zien we onze huidjes zo veranderen. Nu de herfst er staat aan te komen voelt mijn huid veel droger en trekkeriger. Bij deze problemen is een serum mijn redding in nood. Dagelijks smeer ik dit ‘s morgens en ‘s avonds en eens het potje leeg is stop ik tot er weer een nieuw seizoen voor de deur staat.

undefined
De meeste serums worden verkocht in een pompflesje of met een applicator. Dit maakt het mogelijk een kleine hoeveelheid af te meten. Twee pompjes zijn al voldoende voor het volledige gelaat.

Mijn favoriete serum is de Concentré Cellulaire Fondamental van Esthederm. Deze serum is perfect voor ieder seizoen en elk type huid. Wees maar zeker dat dit serum nu weer op mijn wastafel staat.

Liefste herfst, mijn huid is alvast voor je klaar.

Is jouw huid ook klaar voor de herfst?

Groetjes,
Steffi
Beautyspecialiste bij Maison Maite