Koning winter is in aantocht , een aanval op onze dierbare lokken ! De Europese vorst kan namelijk heel wat schade aan onze haren berokkenen. Hier zijn alvast wat tips & trics om je haardos te beschermen en ervoor te zorgen dat ze stralend de aankomende zomer ingaan…. (goh nog zo ver af maar toch)

- In de winter is hydratatie een must ! De koude trekt namelijk als het ware alle vocht uit de haren. Gebruik daarom steeds een conditioner en optioneel nog een masker als je de haren wast voor extra voeding. Ga met je maskertje ook eens slapen voor extra verzorging. Leg een handdoek op je kussen en spoel het ’s ochtends weer uit. Vergeet je conditioner niet na je masker op je afgespoelde haren te zetten om je haarschubben weer te sluiten ! Vraag je kapper naar professioneel advies hierin. Wanneer je haren het niet gewend zijn om maskers te krijgen, of eerder aan de fijne kant zijn kunnen ze wat “flou” aanvoelen of sneller vettig worden. Het is daarom heel belangrijk om een vochtinbrengend masker te gebruiken , ook geschikt voor fijn haar , dat absoluut niet verzwaart of een vettig laagje op de haren nalaat. De light conditioner van Redken is hier top voor

- Spoel je haren grondig na met koud water. Bij voorkeur drinkwater uit flessen. Ze bevatten een minimum aan kalk waardoor ze beter voor de eigen haren zijn dan normaal water.

- Gebruik na de wasbeurt ook eens een leave-in conditioner. Dit is weer extra verzorgend. Ze zijn vaak in sprayvorm te verkrijgen en zorgen ook voor een makkelijke doorkambaarheid van het haar.

- Ga nooit met nat haar de deur uit. Haar kan wel degelijk op die manier bevriezen en afbreken.

_- Beslis eens om geen stijltang of haardroger te gebruiken maar de haren aan de lucht te laten drogen. _

- Kan je het toch absoluut niet laten bescherm ze dan nog meer als voorheen. Gebruik een hittewerend product dat de bescherming kan bieden aan stijltangen boven de 200° en gebruik een extra stylingsmelk voor de haren te gelijkertijd te voeden. Redken heeft een heel gamma aan hittebeschermers elk met een eigen bijkomende functie. Bevraag je in een professioneel Redkensalon hier even naar. Hun stylingmelk van het Shine-gamma is alvast een topper !

- Wanneer je toch beslist hebt om toch te brushen , gebruik dan de koude stand van je haardroger om je lokken te föhnen. Gebruik je een stijltang, zet ook deze dan op de minst warme stand.

- Een muts of sjaal om je haren te beschermen wanneer je naar buiten gaat is een aanrader ! Het beschermt je dierbare haarbos van de zwaarste koude en bovendien zijn ze tegenwoordig in vele stylish versies te verkrijgen . Let wel op met wollen mutsen , deze zijn enorm warm maar kunnen dan weer statische elektriciteit opwekken. Geen gevaarlijk probleem voor je haar maar eerder een vervelend iets voor jezelf.

- Maak vletig gebruik van argan olie. Argan olie heeft de functie de haren te voeden maar ook licht te beschermen voor invloeden van buitenaf. Een laagje voedinggevende argan olie kan nooit kwaad. De Argan olie van Redken is hier alvast een topper voor. Bovendien kan deze ook op fijn haar gebruikt worden omdat het in geen geval verzwaart of vettig maakt. Vermijdt het wel op de wortel.

Veel succes en straal de gehele winter door *